Cegah dan Rawat Bengkak Tonsil Tanpa Antibiotik

Assalamualaikum . Pagi-pagi sempena cuti Chinese New Year ni nak becerita pasal tonsil. Memandangkan cuaca sekarang ni panas memanjang, so senang nak kena tonsil kalau kurang minum air dan tak makan apa2 supplement untuk boost imunisasi. Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel [&hellip

Read More...

Mealshake untuk Anak Sihat

Mealshake ni salah satu hot produk Shaklee. Perisa Vanilla yang sangat sedap memang disukai kanak-kanak termasuk lah anak saya, Ziyad. Ziyad memang jenis susah nak makan. Kalau dulu memang kenyang dengan susu sahaja. Offer nasi atau makanan apa-apa pon tak nak. Dah la tuan badan jenis kurus ikut papa dia, perut pon kepis je sebab [&hellip

Read More...